DO & CO POLAND laureatem XVIII edycji konkursu EUROPRODUKT - informacja prasowa 2.2013

Pobierz w wersji .doc Pobierz w wersji .pdf

Firma DO & CO Poland Sp. z o.o. (do niedawna LOT Catering), świadcząca kompleksową obsługę cateringową linii lotniczych operujących  w Polsce, znalazła się w gronie laureatów tegorocznej edycji konkursu EUROPRODUKT, Ogólnopolskiego Programu Promocyjno-Gospodarczego, którego organizatorem jest Polskie Towarzystwo Handlowe Sp. z o.o.

Ta prestiżowa nagroda przyznawana już od 2000 roku (ponad 300 nagrodzonych firm)  wspiera wyróżniające się na polskim rynku przedsiębiorstwa. Jest potwierdzeniem najwyższej jakości produkowanych wyrobów, świadczonych usług, profesjonalizmu w zarządzaniu, a co za tym idzie swoistym certyfikatem wzmacniającym wizerunek
i rynkową pozycję nagrodzonej firmy. Jak pokazały poprzednie edycje jest też przepustką ułatwiającą rozwój wyróżnionej firmy w kraju i za granicą.

Na to właśnie liczyliśmy kiedy  kilka miesięcy temu zgłaszaliśmy nasze produkty cukiernicze marki Biscuiterie do konkursu Europrodukt. Jak widać pierwszy, bardzo konkretny efekt już jest. Jest nagroda, której patronem jest Ministerstwo Gospodarki i Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości! Nagroda, która dla Zarządu DO & CO Poland jest potwierdzeniem naszej biznesowej strategii, a dla pracowników uznaniem i docenieniem ich wysiłku. To bardzo istotne zwłaszcza teraz, w pierwszych miesiącach tego roku, kiedy działamy już pod znakiem światowego brandu DO & CO. Mam nadzieję, że ta nagroda stanie się dla nas znakomitym impulsem także na przyszłość. Z pewnością pozwoli nam zbliżyć się do zrealizowania naszych ambicji, do umocnienia pozycji DO & CO Poland wśród liderów nie tylko w segmencie usług cateringowych, ale także wśród producentów ekskluzywnych wyrobów cukierniczych”
- powiedział  Krzysztof Wiśniewski, Prezes DO & CO Poland Sp. z o.o.

Nagrodę odebrał On w siedzibie firmy DO & CO, (Warszawa, ul. Sekundowa 2), 4 kwietnia 2013 roku z rąk przedstawicieli Polskiego Towarzystwa Handlowego Pani Doroty Śniecińskiej i Dyrektor Biura Europrodukt Pani Grażyny Karasiewicz. Do gratulacji przyłączyli obecni patroni konkursu – Dyrektor Biura Prezesa Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości Pan Dariusz Wojtaszek oraz Zastępca Dyrektora Departamentu Promocji w Ministerstwie Gospodarki Pan Jerzy Broda.

Posiłki przygotowywane na pokłady samolotów, do sieci kawiarni, barów i restauracji, a także dostawy do domów klientów to zaproszenie do smakowania najlepszych dzieł kucharzy DO & CO Poland, którzy łączą tradycyjne receptury z nowoczesnymi metodami produkcji. Wśród wyrobów cukierniczych tej firmy, cieszących się największą popularnością są m.in. słynne już torty (pyszny czekoladowo-kawowy  i jogurtowy z wiśniami), ciasta (jabłecznik z migdałami i sernik królewski) i muffiny (malinowe, orzechowe, jagodowe).

Nagrodzona marka Buiscuiterie (wyroby cukiernicze), Vivanta (dania gotowe), ale także sieć restauracji Tomatillo to znakomite wizytówki DO & CO Poland, firmy dla której gotowanie to prawdziwa pasja, realizowana z myślą o satysfakcji klienta.