SuperDrob S.A.

SuperDrob S.A. Zakłady Drobiarsko-Mięsne to duże i nowoczesne przedsiębiorstwo z siedzibą i zakładem produkcyjnym
w Karczewie, zaledwie 25 km na południe od Warszawy.


Podstawowym profilem działalności zakładu produkcyjnego w Karczewie jest ubój, dzielenie oraz produkcja elementów i surowych wyrobów mięsnych otrzymywanych z tuszek kurczęcych i indyczych. Drugi zakład produkcyjny spółki, wyspecjalizowany
w przetwórstwie mięs drobiowych, wieprzowych i wołowych, znajduje się w Łodzi. Wytwarzamy w nim wyroby wędliniarskie
i gramażeryjne, z czego dużą część stanowią wyroby convenience food. Zaliczamy do nich produkty mięsne, smażone, pieczone, panierowane.



Nasze zakłady produkcyjne spełniają najwyższe wymagania jakości produkcji, w ramach normy BRC Global Standard for Food Safety (międzynarodową normę jakości dla producentów żywności) oraz wymagania naszego autorskiego programu  nadzoru nad całym łańcuchem produkcji drobiu pod nazwą Farm Assurance Scheme SuperPartner INTEGRA®.  Standard ten swoim zakresem obejmuje cały łańcuch produkcji począwszy od stad rodzicielskich, wylęgarni, żywienia oraz hodowli i produkcji drobiu.

Na rynku funkcjonujemy już od 1993 roku, obecnie jesteśmy w pierwszej dziesiątce największych zakładów branży drobiarskiej w kraju oraz zatwierdzonym dostawcą dla największych sieci handlowych w Polsce i Europie. Blisko 40 % produkcji eksportujemy na rynki Europy Zachodniej i Wschodniej.

Z firmą DO & CO Poland łączy nas wieloletnia współpraca i jest to dla nas ogromny sukces, że od ponad piętnastu lat, nasze wyroby mięsne oraz wędliny cieszą się uznaniem firmy.